Programma di | Inglese 5 D ITE |
---|
Prof. | Fersino maria |
---|
LIBRI DI TESTO | Urbani-Marengo-Melchiori "Get into Business", Casa ed. Rizzoli.
Silvia Minardi "Training for Successful Invalsi" Casa ed. Pearson.
|
---|
CONOSCENZE DISCIPLINARI | |
---|
Argomenti del primo periodo | -Preparazione prova INVALSI
Le prime settimane verranno dedicate all’utilizzo di “Training for Successful Invalsi”.
- Marketing and Advertising: the difference between marketing and selling. The marketing mix. Market
segmentation. The role of market research. Advertising media. Green Marketing. Greenwashing.
- Working in a company: motivation and organizational structure of a business; Business meetings. Business
organizations (private sector)
- Banking, Finance, Insurance: Banking services.
|
---|
Argomenti del secondo periodo | - The EU: the Institutions .The policies. Main steps (Reasons for the Union) .The main European Treaties. Brexit.
- Green economy: ethic in trade, Fair Trade, BioTrade. Sustainability. Green Businesses and CSR.
- The UK system of government. The UK parliament. Main British political parties.
- The US system of government. The American Constitution. American political parties. Presidential elections.
|
---|
COMPETENZE E ABILITA’ RELATIVE ALLA DISCIPLINA | Per le competenze e abilità relative alla disciplina si fa riferimento alla programmazione del dipartimento |
---|
ARGOMENTI DI EDUCAZIONE CIVICA | - Comparazione tra le istituzioni italiane e internazionali
- La Green Economy- commercio etico e sostenibile
|
---|
METODOLOGIE E STRUMENTI DI INSEGNAMENTO CHE SI INTENDONO UTILIZZARE | - Attività laboratoriali
- Flipped classroom
- Lavori di gruppo
- Lavoro individuale
- Lezioni frontali
- Lezioni partecipate
- Ricerche guidate in internet
- Youtube
|
---|
PROCESSO DI VALUTAZIONE | |
---|
1. VALUTAZIONE | 1. VALUTAZIONE |
---|
Numero di verifiche previste (1° quadrimestre) | 4 |
---|
Numero di verifiche previste (2° quadrimestre) | 4 |
---|
2. INTERVENTI DI RECUPERO | 2. INTERVENTI DI RECUPERO |
---|
Tipologia | |